Majoritatea membrilor din brigada Sportivilor s-au cunoscut prin intermediul galeriei echipei de fotbal Steaua. Descoperind că au mai multe lucruri în comun („trasul de fiare”, scandalurile, şi pasiunea pentru „a-i amenda pe fraieri”), ei s-au gândit că şi-ar putea exploata „calităţile” mai bine în grup decât separat. Cam aşa a luat naştere clanul Sportivilor, care are o mare notorietate în cartierul Berceni, acolo unde îşi are „sediul” un alt şmecher bucureştean, apropiat şi colaborator al Sportivilor, Roşca.

Nucleul grupului este format din actuali şi foşti practicanţi de sporturi de contact, dar are în componenţă şi alţi puşti pasionaţi de „viaţa de stradă” şi de filmele cu gangsteri. Aceştia sunt aşa-numiţii membrii „de umplutură” şi sunt de obicei „băgaţi la înaintare” în cadrul acţiunilor ilegale ale grupării. În ultima perioadă, din cauza certurilor dintre ei, s-au format bisericuţe şi nu mai au aceeaşi influenţă.

În 2005 au fost trimişi în judecată pentru taxă de protecţie, cămătărie, fapte săvârşite cu violenţă, tentative de omor şi şantaj. Au stat în arest pentru puţin timp, iar acum sunt în libertate. Printre cei 14 arestaţi la data respectivă se afla şi unul dintre liderii galeriei Steaua, Gheorghe Mustaţă. Ceilalţi arestaţi au în general porecle de animale (Alexandru Dinu, alias „Alin Pittbull-ul”, Daniel George Albu, zis tot „Pittbull”, Florian Dragomir – „Papagalul”, Bogdan Dumitrache – „Crocodilul”), formând un fel de Animal X interlop.

Anunțuri
Comentarii
  1. […] mai active grupări infracţionale din sectorul 4 sunt clanul Ştoacă (activ şi în sectorul 5), clanul Sportivilor şi clanul Gruia, care domină şi comuna ilfoveană […]

  2. bogdan spune:

    Nu-mi place ce aud de ei, dar Rosca pe noi bercenarii ne-a ajutat mereu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s